Snadný recept na jemný salát, který je vhodný i pro děti. Salát lze použít jako lehkou večeři nebo oběd.
2 ks | mrkev |
1 hlávka | pekingské zelí |
150 g | mražená kukuřice |
podle chuti | |
---|---|
sůl | |
zálivka | |
100 g | majonéza |
180 g | zakysaná smetana |
2 lžíce | olivový olej extra virgin |
200 g | selský jogurt |
na ozdobu | |
kopr | |
olivy |
Nachystáme si velkou mísu na salát a menší misku na přípravu dresinku. Zelí rozebereme na lístky a nahrubo odkrájíme košťál. Lístky zelí pokrájíme na jemno. Pokud je košťál šťavnatý a sladký, pokrájíme ho na drobné kostičky. Do mísy nastrouháme na jemno dvě velké mrkve a přisypeme čerstvou nebo mraženou kukuřici. Není potřeba kukuřici tepelně upravovat, protože rychle rozmrzne. Všechny ingredience v míse promícháme. V menší misce smícháme jednu vaničku zakysané smetany bez škrobu, selský jogurt (asi 1 - 2 malé balení). Jogurt lze doplnit podle potřeby i dodatečně. Dresink osolíme a přidáme 1 - 2 lžíce oleje extra virgin. Můžeme přidat i majonézu (nejlépe doma ušlehanou). Dobře prošleháme a dresink vylijeme na zeleninu. Salát z pekingského zelí dobře promícháme a necháme aspoň 30 minut uležet. Salát z pekingského zelí podáváme s celozrnným pečivem a podle chuti sypeme nadrobno nakrájenými černými olivami nebo čerstvým koprem.
Dopřejte si porci zdraví! Kvašený korejský kimchi salát krok za krokem
Tradiční korejský salát, který je podáván téměř ke všem pokrmům. Je plný vitamínů a dokonce celosvětově vnímán jako jedno z nejzdravějších jídel. Variant existuje nespočet, snad každá rodina má ten svůj kimchi salát, dnes se naučíme krok za krokem tento základní recept.
autor Basty
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena