Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno. Tvrdý sýr nastrouháme na jemném struhadle. Čerstvé maso si nejlépe umeleme doma nebo poprosíme řezníka, ať nám semele to, co si vybereme, třeba směs z kuřete a krůty. Maso můžeme obměňovat podle chuti.
Mleté maso osolíme, opepříme a bez tuku osmahneme na pánvi. Postupně k masu přisypeme nakrájenou cibuli s česnekem. Po chvíli dušení přidáme také rajčata z plechovky a dusíme. Koření můžeme přidávat podle chuti. Kdo má rád pikantní, může přidat k masu chilli papričku.
Z másla a mouky si připravíme jíšku a přidáme k ní vývar i Alpro smetanu a dobře vymícháme, abychom neměli v bešamelu hrudky. Přidáme polovinu nastrouhaného sýra.
Do vymazaného pekáče klademe vrstvy lasagní proložené masem s omáčkou, poslední vrstvu posypeme sýrem. Pečeme při 180 °C asi 20 minut zakryté a pak 10 minut v odkrytém pekáči.
Chutné lasagne s mletým masem a bešamelem podáváme teplé jako chutný hlavní chod.