Očištěné kuře omyjeme, ubrouskem osušíme a rozčtvrtíme. Porce masa osolíme a opepříme. Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na kousky. Žampiony a česnek nakrájíme na plátky. Jarní cibulky rozpůlíme a osmažíme na másle dohněda. Čerstvou petrželku nasekáme nadrobno.
Kuře opečeme z obou stran na rozpáleném oleji a dusíme, až se vyvaří šťáva do tuku. Maso poprášíme moukou, necháme osmahnout, přidáme polovinu mandlových lupínků, rajský protlak a chvíli restujeme.
Vmícháme nakrájená rajčata, podlijeme vývarem a bílým vínem. Přidáme žampiony, jarní cibulky, osolíme, opepříme a pod poklicí dusíme velmi zvolna až hodinu a půl podle originálního receptu, ale mám zkušenost, že stačí i 45 minut, prostě jakmile jde maso od kosti. Dvě minuty před koncem přidáme česnek. Mezitím si na másle orestujeme druhou polovinu mandlových lupínků.
Chutné kuře marengo před podáváním posypeme orestovanými mandlovými lupínky a nasekanou petrželkou.