Křupavé plátky veky zapečené se sýrovou pomazánkou se výborně doplňují s kuřecím nebo hovězím vývarem a vínem.
Hodnocení
4.0
/ 5 (9x)
Doba přípravy
25 min
Ingredience
1 ks
veka
podle chuti
sůl
mletá sladká paprika
na potření
40 g
máslo
1 ks
žloutek
50 g
eidam
50 g
parmazán
Postup přípravy
Veku nakrájíme na tenčí plátky.
Připravíme si pomazánku z másla, najemno nastrouhaných sýrů a žloutku. Podle chuti ji osolíme a vydatněji přidáme sladkou mletou papriku.
Plátky veky potíráme touto pomazánkou a klademe je suchou stranou na plech. Veky následně zprudka opečeme při 180 °C dozlatova.
Chuťovka z veky se hodí zejména k přikusování při konzumaci polévek.