Želatinu necháme nabobtnat v 80 ml studené vody. Ze smetany připravíme pevnou šlehačku. Tvaroh osladíme oběma druhy cukrů - moučkovým i vanilkovým. Želatinu pak zahřejeme téměř k bodu varu a vmícháme do tvarohu. Nakonec přidáme šlehačku.
Dno formy na biskupský chlebíček o objemu asi 1 litr vyložíme piškoty a zakryjeme je asi polovinou tvarohové náplně. Podél středu formy vmačkáme do tvarohové směsi celé jahody. Přelijeme zbylou náplní a přidáme piškoty ve dvou vrstvách.
Formu uložíme do ledničky a chlebíček necháme asi 2 hodiny tuhnout. Před servírováním ho na chvíli postavíme do nádoby s horkou vodou, potom ho snadno vyklopíme a nakrájíme.
Chlebíček s tvarohem a piškoty podáváme ozdobený šlehačkou a překrojenými jahodami.