Cibuli, česnek a brambory oloupeme a nakrájíme na čtvrtky. Papriky nakrájíme na kousky. Maso nakrájíme na kostky a lehce obalíme v mouce. Cibuli a česnek vložíme do mísy kuchyňského robota se sekacím nožem a zpracujeme 10 vteřin rychlostí 11.
Sekací nůž vyměníme za mixovací nástavec a všechny suroviny nahrneme do středu mísy. Přidáme olej, pepř a sladkou papriku a spustíme program P1 pro Pomalé vaření na 5 minut při teplotě 130 °C.
Po ukončení programu přidáme hovězí maso, brambory, rajčatovou dřeň, vývar a červené víno. Dochutíme solí a pepřem. Spustíme program P2 pro Pomalé vaření na 1 hodinu 20 minut při teplotě 95°C.
Český guláš podáváme horký s krajícem chleba.
TIP: Před podáváním můžeme přidat trochu smetany. Vybereme si dobře prorostlé kusy hovězího a nakrájíme na 2 cm kostičky.
Zdroj: tefal.cz