I vegetariáni si mohou pochutnat na řízku. Jen bude z celeru.
Hodnocení
3.1
/ 5 (63x)
Doba přípravy
35 min
Chutnalo
4x
Ingredience
600 g
celer
2 plátky
citron
2 ks
hřebíček
olej na smažení
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
na obalení
2 ks
vejce
70 g
strouhanka
2 lžíce
mléko
50 g
hladká mouka
Postup přípravy
Celer očistíme, nakrájíme asi na 0,5 cm plátky a vložíme do osolené vroucí vody s plátky citronu, hřebíčky a pepřem. Nevaříme příliš doměkka, pouze povaříme.
Pak celer vyjmeme, osolíme, necháme vychladnout a klasicky obalíme v mouce, vejcích rozšlehaných s mlékem a strouhance.
Celerový řízek smažíme v rozpáleném oleji dozlatova a podáváme s vařeným bramborem.