Výborná polévka z řapíkatého celeru s bramborem a čerstvými houbami. V receptu nechybí čerstvé bylinky.
1 ks | cibule |
2 ks | brambory |
1500 ml | zeleninový vývar |
1 lžíce | čerstvý tymián |
300 g | houby čerstvé |
1 ks | řapíkatý celer |
100 ml | bílé suché víno |
podle potřeby | |
---|---|
olej | |
podle chuti | |
sůl | |
mletý černý pepř |
Řapíkatý celer očistíme a nakrájíme na kousky. Oloupanou cibuli usekáme nahrubo. Lístečky tymiánu usekáme. Houby očistíme a nakrájíme na kousky. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Na oleji zvolna asi 10 minut restujeme nakrájenou cibuli, celer a tymián. Pak vše podlijeme bílým vínem a vaříme tak dlouho, dokud se tekutina téměř neodpaří. Nyní přilijeme vývar, vložíme brambory, osolíme, opepříme a zvolna vše uvaříme doměkka. Mezitím v jiném kastrůlku na oleji orestujeme houby, osolíme je a opepříme, podlijeme malým množstvím vývaru a podusíme doměkka. Celerovou polévku rozmixujeme dohladka, vmícháme podušené houby a podle potřeby naředíme vývarem. Vše ještě krátce povaříme, zjemníme smetanou a podáváme. Celerovou polévku s houbami a chutí tymiánu servírujeme v miskách a podáváme s toasty nebo čerstvým pečivem.
Nejlepší podzimní polévky, které spolehlivě zahřejí!
Polévky. Husté, vydatné, plné zeleniny i masa. Těchto 10 receptů doporučujeme vyzkoušet - najdete mezi nimi klasickou bramboračku, kyselici, ale i oblíbenou dýňovou či kukuřičnou polévku, nechybí ani klasický hovězí vývar.
autor Jarka Petrová
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena