Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky (ne moc velké, ne moc malé). Z točeňáku oloupeme slupku, nakrájíme na kolečka a z těch uděláme čtvrtky. Cibuli oloupeme, nakrájíme na větší kostičky.
V hrnci rozehřejeme olej, cibulku lehce osmažíme do zesklovatění, přidáme uzeninu, chvíli spolu smažíme, přidáme brambory, posypeme paprikou a zalijeme vodou, já si vodu předtím ohřívám v konvici. Zamícháme a necháme vařit do změknutí brambor. Poté přidáme masox, nakrájený nebo lisovaný česnek, majoránku, sůl, pepř a necháme spolu tak 5 minut provařit a pak podle potřeby zahustíme.
Buřtguláš z točeného je nejlepší druhý den s čerstvým chlebem.
Pokud máme rádi jídla lehce pikantnější, přidáme kromě papriky sladké i papriku pálivou.