Všechny ingredience na těsto dáme do mísy a vyšleháme elektrickým šlehačem nejdříve pomalu a pak na nejvyšší rychlost do hladkého polotekutého těsta. Pokud by se vám zdálo těsto příliš řídké, můžeme přidat ještě trochu mouky.
Hotové těsto vylijeme na plech důkladně vymazaný máslem nebo jiným tukem a dáme péct do trouby na cca 180 °C. Po upečení vytáhneme a necháme vychladnout.
Na přípravu krému budeme potřebovat misku s víkem s oblým dnem. Do ní dáme malý mandarinkový kompot, smetanu ke šlehání a pudink bez vaření; víko pevně uzavřeme a miskou pořádně třeseme, dokud se nám ingredience nespojí do tuhé hmoty. Tu potom rovnoměrně rozetřeme na vychladlé těsto.
Buchtu s natřeseným krémem necháme ztuhnout v lednici a po nakrájení můžeme podávat třeba jako moučník k odpolední kávě.
V případě bezlepkové varianty doporučuji na těsto použít mouku Schar na sladké pečení. A pozor, pudink na vaření je většinou lepkový, proto musíme sáhnout po bezlepkové variantě. Na krém můžeme použít podle chuti i jiné ovoce než mandarinky.