Vyzkoušejte rychlý recept na úžasně vláčnou a šťavnatou bublaninu s jogurtem a zakysanou smetanou, která je plná ovoce.
těsto | |
---|---|
1 špetka | sůl |
2 ks | vejce |
120 g | máslo |
0.5 balení | kypřicí prášek do pečiva |
200 g | cukr krystal |
200 ml | zakysaná smetana |
250 g | polohrubá mouka |
1 lžíce | citronová šťáva |
150 ml | bílý jogurt |
náplň | |
200 g | ovoce |
na ozdobu | |
100 g | lupínky mandlí |
podle potřeby | |
máslo na vymazání formy | |
mouka na vysypání |
V misce smícháme jogurt, zakysanou smetanu, vejce, špetku soli, cukr, citronovou šťávu a rozpuštěné máslo. Poté přidáme mouku smíchanou s kypřícím príškem do pečiva a zamícháme. Těsto přemístíme na máslem vymazaný a polohrubou moukou vysypaný plech, rozprostřeme, posypeme ovocem a mandlovými lupínky. Můžeme použít i rozmrazené ovoce odkapané na cedníku. A pokud vybereme kyselé ovoce, tak můžeme ještě lehce posypat cukrem. Bublaninu pečeme na 180 °C cca 30 minut. Bublaninu se zakysanou smetanou a ovocem podáváme vychladlou, nakrájenou na čtverce či trojúhelníky.
Pečení na víkend: Nadýchaná bublanina s ovocem nikdy nezklame
Rychlé, snadné a plné ovoce. Znáte snad jednodušší a vděčnější moučník než právě bublaninu? Nejlépe chutná samozřejmě s ovocem čerstvým, ale pokud máte domácí zásoby zavařeného či mraženého ovoce, můžete si ji dopřát vlastně kdykoli. Máme pro vás 5 skvělých receptů.
Lepší jste nejedli! Recept na jahodovou bublaninu krok za krokem
Jahod už brzy budou plné zahrádky. Pojďme si společně krok za krokem připravit oblíbený moučník - bublaninu. Tahle je opravdu dokonalá!
autor Markéta v troubě
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena