Bramborové smaženky s česnekem a cibulkou výborně chutnají jako příloha k masu. Smaženky zapečené se sýrem můžeme podávat i jako chuťovku s čerstvou zeleninou.
1-2 ks | vejce |
4 lžíce | polohrubá mouka |
1 ks | jarní cibulka |
7 ks | brambory |
podle chuti | |
---|---|
2-4 stroužky | česnek |
sůl | |
mletý černý pepř | |
podle potřeby | |
olej | |
60 g | sýr Grattugiato Fresco |
Pět brambor uvaříme ve slupce doměkka, oloupeme a vychladlé nastrouháme nahrubo. Zbývající 2 brambory oloupeme a nastrouháme najemno. Stroužky česneku očistíme a prolisujeme. Jarní cibulku nakrájíme na kolečka. V míse promícháme nastrouhané vařené i syrové brambory s polohrubou moukou, vejcem, prolisovaným česnekem a nakrájenou cibulkou. Směs osolíme, opepříme a vypracujeme středně tuhé těsto. Mokrýma rukama z těsta tvarujeme asi 0,5 cm vysoké placičky, které z obou stran usmažíme na oleji dozlatova. Pak placičky přendáme na plech vyložený pečícím papírem, posypeme je nastrouhaným sýrem a pod rozpáleným grilem krátce zapečeme. Bramborové smaženky se sýrem můžeme podávat jako chuťovku s čerstvou zeleninou a jako přílohu k perkeltu či guláši.
Zdravější smažení: Jak si na smažených pokrmech pochutnat bez výčitek?
Smažení patří mezi oblíbené způsoby přípravy pokrmů a možná si ani neuvědomujeme, jak velkou část našeho každodenního stravování tvoří právě smažené pokrmy.
autor Jarka Petrová
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena