Brambory uvaříme ve slupce (množství asi 300 g), necháme vychladnout, očistíme a jemně nastrouháme nebo pomeleme. Přidáme Apetito, celá vejce, sůl a muškátový ořech. Promícháme. Postupně přidáváme sypké příměsi a vypracujeme hladké a vláčné těsto, které necháme 20 minut odpočinout v chladnu.
Dáme vařit cca 4 l vody, osolíme ji. Z těsta vyválíme váleček o průměru 1,5 cm, nožem oddělujeme kousky asi 2 cm dlouhé. Gnocchi vhazujeme do vřící vody, mícháme, aby se neslepily, vaříme 10 minut.
Mezitím očistíme a nakrájíme cibuli. Dozlatova ji opražíme na olivovém oleji, přidáme lístky nasekané šalvěje. Tuto směs vylijeme na procezené šišky na talířcích. Bramborové šišky - gnocchi podáváme se zeleninovým salátem, nejlépe rajčatovým.
Hotové, ale neuvařené gnocchi je možné zmrazit. Doba vaření je potom o 2 minuty delší. Pokud nám bramborové šišky zbudou, můžeme je též obalit v trojobalu a opražit jako krokety.
Bramborové šišky - gnocchi jsou výborné samostatné i jako příloha.