1 lžička | sůl | |
1 ks | vejce | |
30 g | máslo | |
1 hrst | petrželka | |
500 g | brambory vařené | |
75 g | sýr tvrdý | |
200 g | hrubá mouka | |
75 g | šunka nebo šunkový salám |
Brambory uvaříme, oloupeme a nastrouháme na hrubo. Přidáme mouku, vejce, vlahé máslo, sůl a na kostičky nakrájený sýr se šunkou a nasekanou petrželku. Ze vzniklé hmoty vytvarujeme placičky, které pečeme na pečícím papíře zhruba při 180°C, 8 minut z každé strany. Bramborové placičky se šunkou a sýrem můžeme podávat teplé i studené.
Bramboráky na pět způsobů: Klasické, plněné uzeným i pečené v troubě
Bramboráky - česká klasika, která se neomrzí. Ale vyzkoušet tyto smažené placky na různé způsoby se rozhodně vyplatí. Naučíme vás bramboráky tradiční, plněné špenátem, doplněné houbami i fitness variantu z trouby.
Recept na cuketovo-mrkvové placičky krok za krokem
Sezónní, levné a rychlé placičky, které nestačíte smažit, jak rychle mizí z talíře. Tentokrát si připravíme cuketovo-mrkvovou verzi. Recept s fotopostupem krok za krokem.
Autor:Adejka
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena