Brambory očistíme a ve slupce uvaříme doměkka. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Sardinky a kapary necháme okapat. Majonézu rozmícháme s jogurtem.
Cuketu omyjeme a nakrájíme na jemné nudličky. Zakapeme citrónovou šťávou a v malém množství osolené vody krátce povaříme. Vodu slijeme a cuketu necháme vychladnout. Rajčata omyjeme a nakrájíme na kousky.
Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky, vložíme je do mísy, osolíme a opepříme. Přidáme cibuli, cuketu, sardinky, rajčata a kapary. Vše spojíme jogurtovou majonézou, promícháme a necháme v chladu rozležet.
Bramborový salát se sardinkou a zeleninou podáváme jako přílohu k přírodně připravovaným rybám. Můžeme ho však použít i pro přípravu obložených chlebíčků.