Vynikající buchta s dary lesa, které nejde odolat. Vyzkoušejte výborný recept!
směs | |
---|---|
1 hrnek | cukr |
3 hrnky | polohrubá mouka |
1 balíček | tuk na pečení |
1 balíček | kypřicí prášek do pečiva |
náplň | |
2 ks | vejce |
2-3 kelímky | tvaroh |
1 hrnek | cukr moučka |
1 hrnek | borůvky |
1 balíček | vanilkový cukr |
1 kelímek | smetana Alpro |
Prosátou mouku smícháme s kypřícím práškem do pečiva a cukrem. Polovinu této sypké směsi nasypeme na plech s pečícím papírem. Náplň vytvoříme smícháním 2 - 3 tvarohů, smetany Alpro, cukru moučka a vanilkového cukru a 2 vajíček. Opatrně nalijeme na plech se sypkou směsí, přidáme borůvky nebo jiné lesní ovoce a posypeme rovnoměrně druhou polovinou směsi. Nahoru nakrájíme tenké plátky tuku na pečení. Tuk můžeme i rozehřát a připravený koláč jím polévat. Koláč pečeme pomalu dozlatova v troubě při 180 °C. Borůvkový švédský koláč po vychladnutí nakrájíme a podáváme jako chutný moučník ke kávě nebo čaji.
Tip na víkend: Nadýchaná borůvková bábovka s jogurtovou polevou
Vyzkoušejte nadýchanou borůvkovou bábovku s jogurtovou polevou. Dnes se ji naučíme krok za krokem.
Borůvkový speciál: Od sklizně až po pečení
Borůvková sezóna vrcholí! Pojďme si ještě do konce prázdnin maximálně užít tyto modravé plody, které mají široké využití v kuchyni, a to nejen při přípravě sladkých pokrmů.
autor Ježíšek
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena