Cibuli a česnek oloupeme, cibuli nakrájíme na jemno a česnek na plátky. Ve velké pánvi rozpálíme olej a orestujeme na něm cibuli s česnekem. Přidáme mleté maso a za stálého míchání opékáme asi 5 minut. Poté přidáme rajčatový protlak z konzervy a promícháme. Osolíme, posypeme mletou paprikou a pepřem, přidáme majoránku a vše promícháme. Necháme společně chvíli dusit.
Nakonec si připravíme špagety. Do vařící osolené vody se lžičkou oleje vložíme špagety a vaříme podle návodu na obalu. Hotové a slité špagety dáme na talíř a polijeme omáčkou. Nakonec posypeme nastrouhaným tvrdým sýrem (eidam) a můžeme posypat také nasekanou zelenou petrželkou.
Boloňské špagety po domácku podáváme jako oběd nebo večeři.