4 ks | vejce | |
200 g | máslo | |
250 ml | mléko | |
50 g | rozinky | |
1 balíček | kypřicí prášek do pečiva | |
200 g | cukr krupice | |
1 balíček | vanilkový cukr | |
50 g | hořká čokoláda | |
1 lžička | citronová kůra | |
350 g | polohrubá mouka | |
2 lžíce | kandované ovoce | |
1 lžíce | nasekané ořechy | |
na ozdobu | ||
---|---|---|
cukr moučka | ||
rozpuštěná čokoláda | ||
podle potřeby | ||
tuk na vymazání | ||
jemná strouhanka |
Změklé máslo utřeme s cukrem i vanilkovým cukrem do pěny. Postupně přimícháváme mouku smíchanou s práškem do pečiva a vejce. Nakonec přimícháme mléko. Hmotu vymícháme na hladké těsto. Nakonec do těsta nasypeme ořechy, rozinky, kandované ovoce, citronovou kůru a kousky čokolády. Těsto dobře promícháme a nalijeme do vymazané a vysypané formy. Beránka vložíme do rozehřáté trouby a pečeme asi 60 minut na 160 °C. Upečeného beránka vyklopíme z formy, necháme vychladnout a posypeme cukrem. Očička a čumáček nakreslíme rozehřátou čokoládou.
Jak mít hezké Velikonoce i v době karantény?
Kvůli probíhající pandemii koronaviru budou Velikonoce letos určitě trochu jiné než obvykle. Pokud jste zvyklí jezdit o velikonočních svátcích po návštěvách, letos musíte kvůli vládním nařízením počítat s tím, že je všichni strávíme doma a pouze v kruhu nejbližší rodiny. Ale proč se toho bát?
Velikonoční beránek 6x jinak - recepty, které se zaručeně podaří
Hledáte recept na opravdu dobrého velikonočního beránka? Přinášíme vám 6 čtenářsky nejúspěšnějších receptů, u nichž nemusíte mít obavu z výsledku. Vybrat si můžete z klasického třeného těsta, s tvarohem, pudinkem a třeba i z těsta povidlového. A pokud vám doma chybí váha, bude pro vás jistotou hrníčkový recept.
Autor:Renata Hřebíčková
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena