Oříšky nasekáme nadrobno. Stejný postup opakujeme i s čokoládou na vaření. Rozklepneme vejce. Na bílky zvolíme větší nádobu.
Z bílků ušleháme tuhý sníh. Dostatečně pevný sníh poznáme podle toho, že i po otočení nádoby dnem vzhůru, zůstane sníh na svém místě. Pokud si na tento test netroufáme, můžeme sníh rozdělit nožem. Zůstane-li po noži cestička, sníh je hotový.
Postupně a pomalu do bílků vmícháme cukr a opět vyšleháme. Poté po lžících vmícháme hrubou mouku. Oříšky a kandované ovoce předem obalíme v mouce. Rozpustíme si máslo a pomalu jej do těsta vmícháme. Do těsta přimícháme obalené oříšky a kandované ovoce. Na závěr přidáme nasekanou čokoládu a těsto pečlivě promícháme.
Formu na srnčí hřbet vymažeme máslem a vysypeme moukou. Těsto vlijeme do formy a vložíme do vyhřáté trouby. Bílkový chlebíček pečeme 40 minut při 180 °C.
Upečený bílkový chlebíček necháme vychladnout a opatrně vyklopíme. Bílkový chlebíček polijeme rozpuštěnou čokoládou a podle fantazie dozdobíme. Po ztuhnutí jej zabalíme do alobalu a uchováváme v lednici.