Lilek nakrájejte na kostičky, lehce osolte a nechte ho odpočinout, aby pustil vodu. Přebytečnou vodu z lilku odstraňte.
Na pánev přidejte extra panenský olivový olej a jemně osmahněte cibuli a česnek. Přidejte lilek, konzervovaná rajčata, sůl a pepř a vše pomalu vařte 15 - 20 minut.
Mezitím si uvařte penne v osolené vařící vodě podle návodu. Když jsou těstoviny uvařené, sceďte je a přelijte připravenou omáčkou.
Na závěr dozdobte bazalkou a nastrouhanou slanou ricottou či mozzarellou nakrájenou na kostičky.
Historie pokrmu
Tento velmi chutný a pestrý recept je nedílnou součástí sicilské gastronomické tradice. Pasta alla Norma je kombinací tradičních středomořských chutí. Tento pokrm byl pojmenován podle opery "Norma" od autora Vincenza Belliniho. Traduje se, že v 19. století byl sicilský spisovatel, básník a divadelní režisér Nino Martoglio natolik ohromen lahodnou chutí tohoto pokrmu, když ho poprvé okusil, že ho přirovnal k "Normě"- Belliniho mistrovskému dílu. A název se od té doby zachoval.
Užitečné tipy pro Kuchaře
Před restování vodnaté zeleniny jako je lilek nebo cuketa, je nejlepší zeleninu nejdříve nakrájet, umístit do cedníku a posypat solí. Sůl odstraní přebytek tekutiny obsažené v zelenině a zelenina bude po restování sladší a křupavější.
Barilla je č. 1 na těstoviny a omáčky v Itálii.
Pro více informací navštivte
www.barilla.cz