Velmi jednoduchý recept na ovocný koláč.
4 lžíce | olej |
2 ks | vejce |
0.5 hrnku | mléko |
1 balíček | kypřicí prášek do pečiva |
1 hrnek | cukr krupice |
1 balíček | vanilkový cukr |
2 hrnky | polohrubá mouka |
200 ml | smetanový bílý jogurt |
podle potřeby | |
---|---|
tuk na vymazání | |
podle chuti | |
drobenka | |
černá malina | |
červené mailiny |
Vejce vyšleháme s cukrem a postupně přidáváme všechny další ingredience - mléko, jogurt, vanilkový cukr, mouku s práškem do pečiva a olej. Ovoce omyjeme, použijeme černé a červené maliny, ale klidně i jiné ovoce. Středně velký plech vymažeme, nalijeme těsto a hustě posypeme ovocem na střídačku tak, aby bublanina byla ve výsledku pěkně barevná. Podle chuti ještě posypeme drobenkou, ale nemusí být. Barevnou jogurtovou bublaninu pečeme ve vyhřáté troubě 35 - 45 minut. Po mírném vychladnutí nakrájíme na kostky a podáváme podle chuti.
Pečení na víkend: Nadýchaná bublanina s ovocem nikdy nezklame
Rychlé, snadné a plné ovoce. Znáte snad jednodušší a vděčnější moučník než právě bublaninu? Nejlépe chutná samozřejmě s ovocem čerstvým, ale pokud máte domácí zásoby zavařeného či mraženého ovoce, můžete si ji dopřát vlastně kdykoli. Máme pro vás 5 skvělých receptů.
Lepší jste nejedli! Recept na jahodovou bublaninu krok za krokem
Jahod už brzy budou plné zahrádky. Pojďme si společně krok za krokem připravit oblíbený moučník - bublaninu. Tahle je opravdu dokonalá!
autor Michy
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena