Větší mrkve, větší petržel a kousek celeru očistíme a nakrájíme na kostičky. Sušené hřiby den předem opláchneme a namočíme do 2 l vody.
Ve větším hrnci rozehřejeme máslo, vsypeme nakrájenou kořenovou zeleninu, osmahneme a zalijeme 1 l vody. Hřiby povaříme ve vodě doměkka.
Ve vývaru se zeleninou necháme zavařit kvasnice, které jsme předem na másle osmahli do tmavě hnědé barvy (Smažíme tak dlouho, až budou hodně tmavé a hrudkovité, aby se nám polévka nezkazila.). Směs rozmixujeme a přidáme 2 masoxy, přilijeme hřiby i s odvarem a nezapomeneme přidat scezený sterilovaný hrášek.
Babiččinu vánoční polévku necháme povařit a na závěr do polévky zavaříme domácí nudle.
Babiččinu vánoční polévku podáváme ozdobenou nasekanou petrželovou natí.