Ve větším hrnci rozpustíme 2 lžíce sádla. Necháme zpěnit najemno nakrájenou větší cibuli. Přidáme na kousky nakrájené kuřecí prsíčka, osolíme, opepříme a posypeme sladkou, červenou paprikou a grilovacím kořením. Prsíčka orestujeme.
Přidáme 4 polévkové lžíce sójové omáčky a kostku masoxu. Vše zalijeme vodou tak, aby bylo maso zhruba 1 cm pod vodou a dobře promícháme. Anubisův šleh necháme vařit asi 15 minut. Přidáme 3 - 4 lžíce tmavé jíšky na zahuštění, lžíci másla pro zjemnění chuti a přiměřeně ostré chilli omáčky. Vše promícháme a necháme vařit asi 5 minut. Vypneme plamen, přidáme na nudličky nakrájenou červenou a zelenou papriku, hrst sterilované kukuřice, plátky žampionů, zakryjeme pokličkou a necháme dojít.
Anubisův šleh podáváme s přílohou podle chuti. Hodí se rýže, hranolky, krokety, americké brambory, bramborová kaše postačí i čerstvý chléb.