Vodu zahřejeme a rozpustíme v ní tuk na pečení nebo máslo. Přidáme sůl a ve chvíli, kdy se začne voda vařit, vmícháme mouku. Stále mícháme, než se vytvoří pevná koule a na dně zůstane bělavá usazenina (asi 5 minut). Těsto přendáme do mísy, všleháme dvě vejce a necháme vychladnout.
Do těsta zašleháme zbylá vejce a pak ho naplníme do zdobicího sáčku. Na plech vyložený pečicím papírem stříkáme věnečky. Ne vysoké, v troubě hodně nabudou a nestačily by se dobře propéct.
Předehřejeme troubu na 220 °C (horkovzdušnou stačí na 200 °C), věnečky postříkáme studenou vodou, vložíme do trouby a pečeme asi 15 - 20 minut. Hotové věnečky z odpalovaného těsta necháme vychladnout a teprve potom sundáme z plechu, aby se věnečky neslily.
Z mléka, pudinků, cukru a žloutků si uvaříme hustou kaši a do zchladlé kaše všleháme máslo. Žloutkový krém necháme vychladnout.
Vychladlé žloutkové věnečky rozřízneme a zdobícím sáčkem stříkáme nejdříve krém a potom vyšlehanou šlehačku. Žloutkové věnečky přiklopíme, pocukrujeme moučkovým cukrem a podáváme.