2 lžíce | olej | |
sůl | ||
1 lžíce | máslo | |
400 g | mrkev | |
4 ks | kuřecí prsa | |
150 ml | zakysaná smetana | |
125 g | dlouhozrnná rýže | |
mletý černý pepř | ||
1 ks | květák (500 g) | |
150 g | hrášek mražený |
Rýži uvaříme podle návodu.
Mezitím očistíme mrkve a květák. Mrkve podélně nakrájíme na nudličky a uvaříme je 4 minuty v osolené vodě. Potom mrkev vyjmeme, zchladíme vodou a necháme okapat. Očištěný květák rozebereme na růžičky a také ho předvaříme, asi 6 minut. Pak jej scedíme, zchladíme a necháme okapat.
Kuřecí prsa omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme. V pánvi rozpálíme olej, prsa restujeme asi 10 - 15 minut a vyjmeme. Ve vyšší pánvi rozpustíme máslo a uvařenou rýži na něm prohřejeme, přidáme předvařenou zeleninu a hrášek.
Rýži zjemníme zakysanou smetanou, osolíme, opepříme a rozdělíme na talíře. Kuřecí prsa nakrájíme na plátky a upravíme na rýži. Vše zdobíme plátky citronu.
Autor:Vilienka
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena