Recept na jednoduchou a moc dobrou polévku s masem, zeleninou a rychlými nočky.
4 stroužky | česnek |
2 ks | brambory |
1 ks | cibule |
1 ks | celer |
1.5 l | voda |
2 ks | mrkev |
250 g | mleté maso |
2 lžíce | rajský protlak |
podle chuti | |
---|---|
sůl | |
bylinky | |
mletý pepř | |
podle potřeby | |
vejce | |
polohrubá mouka |
Cibuli, česnek, mrkev, větší brambory a menší celer oloupeme. Zeleninu (kromě brambor) nasekáme na jemno. Brambory nakrájíme na kostičky. Do hrnce s olejem vložíme nadrobno nasekanou zeleninu a asi po 5 minutách přidáme mleté maso. Osmažené mleté maso promícháme s protlakem. Přidáme brambory a základ polévky zalijeme vodou. Polévku vaříme do změknutí brambor. Zeleninovou polévku s mletým masem dochutíme solí, pepřem a podle chuti oblíbenými bylinkami. Vejce rozmícháme s moukou. Postupně přidáváme po troškách osolenou vodu tak, aby nám vzniklo ne moc husté a ne moc řídké těstíčko. Těstíčko na nočky přidáváme do polévky pomocí sítka na halušky. Nočky v polévce provaříme a polévku odstavíme. Zeleninovou polévku s mletým masem a nočky podáváme teplou.
Pomalu tažený vývar jako nejlepší životabudič
Poctivý vývar vyžaduje čas a pomalé vaření, díky němuž dosáhne své síly a plné chuti. Hodí se do všech polévek, omáček, ale i jako základ pod pečené maso, při přípravě rizota a dalších pokrmů, které potřebují chvíli k dušení a prolnutí chutí. Vývar, kterému nechybí "štáva", jak na to? Zkuste naše prověřené recepty.
Zdravé přílohy - jak si na nich pochutnat?
Možná jste si s příchodem nového roku také dali pár předsevzetí. Pokud mezi nimi bylo shodit pár kilogramů a začít zdravěji jíst, s lehčími a vitamíny nabitými přílohami to půjde snáz.
autor Samman
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena