Dohromady smícháme mouky, jedlou sodu, bílý jogurt, cukr, sůl a rukama vypracujeme těsto. Do těsta přidáme semínka podle naší chuti, například sezamové, slunečnicové, chia, lněné, případně oříšky, sušená rajčata, bylinky ze zahrádky apod. Mouky můžeme různě namixovat, použít špaldovou hladkou, celozrnnou, chlebovou a to i u žitné, jiné mouky jsem zatím nezkoušela.
Jakmile máme těsto v míse zpracované, vložíme těsto na plech vyloženým pečícím papírem, který ještě malinko potřeme olejem. Těsto se snažíme zformulovat do požadovaného tvaru jemně vodou namočenými rukama. Chléb poté ještě posypeme semínky a můžeme vidličkou nebo nožíkem vytvořit strukturu chleba.
Chléb z bílého jogurtu upečeme v předehřáté troubě.
Zdravý chléb z bílého jogurtu podáváme k různým pokrmům podle chuti.