40 g | slanina | |
česnek | ||
sůl | ||
1 lžíce | tuk | |
1 ks | cibule | |
1 lžíce | mouka | |
voda | ||
600 g | hovězí zadní |
Maso musíme nejprve upravit na plát, který naklepeme a prosolíme. Potřeme ho také prolisovaným česnekem, poklademe plátky slaniny, stočíme do rolády a omotáme nití.
Připravíme cibuli, kterou pokrájíme nadrobno, zpěníme na tuku, maso po všech stranách prudce opečeme, aby uvnitř zůstala šťáva, pak podlijeme troškou vývaru nebo vodou a pod pokličkou dusíme - v troubě.
Když je maso poloměkké, tak pokličku zvedneme a maso dopečeme, aby získalo pěknou barvu. roládu vyjmeme z trouby, šťávu zaprášíme moukou, zasmahneme, podlijeme, povaříme. Roládu nakrájíme na šikmé porce a přeléváme šťávou. Podáváme s bramborovým knedlíkem nebo s kaší.
Autor:Vilienka
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena