Do hrnku rozdrobíme droždí, zalijeme ho vlažným mlékem, 125 ml vlažné vody a necháme rozpustit. Směs necháme v teple asi 10 minut kynout. Do mísy dáme mouku se solí. Přilijeme olej i mléko s droždím a vypracujeme těsto, které necháme vykynout.
Cibuli s česnekem nasekáme najemno a orestujeme na rozehřátém oleji. Odstavíme. Nasekáme bylinky, vysypeme je do mísy, přidáme cibuli, česnek a vše promícháme. Směs osolíme, opepříme a podle potřeby přidáme olej.
Vykynuté těsto rozválíme na plát asi 30 x 40 cm. Těsto potřeme připraveným bylinkovým pestem a svineme. Závin s bylinkami přeneseme na plech a znovu necháme vykynout. Závin pečeme v předehřáté troubě asi 30 minut dozlatova.
Závin s bylinkami necháme vychladnout, nakrájíme a můžeme podávat.