Mleté krůtí maso promícháme v míse se 70 g jemně nasekané anglické slaniny, vejcem a utřeným česnekem. Směs osolíme, opepříme, ochutíme grilovacím kořením a necháme v chladu odležet.
Oloupané brambory nakrájíme na plátky a očištěné papriky nakrájíme na proužky. Velkou oloupanou cibuli nakrájíme na nudličky.
Dno remosky poklademe bramborami, které jen zlehka osolíme a opepříme a na ně položíme plátky slaniny. Další vrstvu tvoří cibule a papriky, na které rozložíme masovou směs. Nakonec vše zakryjeme zbývajícími bramborami, které poklademe hoblinkami másla, posypeme grilovacím kořením a podlijeme smetanou.
Krůtí maso v remosce pečeme přibližně 1 hodinu dorůžova.
Zapečené krůtí maso s paprikami a bramborem rozdělíme na porce a podáváme se zeleninovým salátem.