3 ks | vejce | |
1 ks | cibule | |
200 g | sýr | |
250 g | těstoviny | |
200 ml | smetana ke šlehání | |
250 g | uzené maso | |
podle chuti | ||
---|---|---|
sůl | ||
bylinky | ||
mletý černý pepř | ||
sterilovaná zelenina |
Nejprve cibuli a uzené maso nakrájíme na malé kostičky. Na pánvi si rozpálíme tuk a přidáme cibuli s masem. Směs opepříme, osolíme a orestujeme dozlatova. Mezitím dáme těstoviny vařit do slané vody. Těstoviny mohou být v podstatě jakékoliv, nejlepší jsou však vřetena nebo mašličky. Sterilovanou zeleninu slijeme z nálevu a necháme okapat. Zapékací misku vymažeme podle chuti sádlem, olejem či máslem. Do misky vložíme uvařené a propláchnuté těstoviny. Přidáme směs z pánve, sterilovanou zeleninu a vše důkladně promícháme. Smetanu smícháme s vejci, směs nalijeme rovnoměrně na těstoviny a vše posypeme sýrem. Těstoviny dáme péct asi na půl hodiny do trouby předehřáté na 180 °C. Zapečené těstoviny s uzeným masem po dopečení podáváme jako chutný oběd nebo večeři. Ilustrační foto: Pixabay.com
Těstoviny v podzimním jídelníčku: Zapečte je!
Zapékané těstoviny jsou velmi vděčné - jsou levné, ne moc pracné a zasytí opravdu celou rodinu. Přinášíme vám 8 skvělých receptů na těstoviny z jednoho pekáčku - zapečené se zeleninou, uzeninami, ale i houbami.
Recept na zelný chlebíček s uzeným krok za krokem
Recept na výborný slaný chlebíček se zelím a uzeným masem. Je hotový za pár minut, bez kynutí a dnes se ho naučíme péct krok za krokem.
Autor:zelenoockaa
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena