Do pekáče vložíme vepřové kosti s větším obsahem masa, větší kusy vepřové krkovičky a vepřového plecka, přidáme i odkrojky z tučnějšího masa. Prosolíme, dobře potřeme prolisovaným česnekem a podlijeme trochou studené vody. Maso v pekáči překryjeme alobalem.
Zabíjačkové maso pečeme v troubě na 160 - 170 °C, dokud maso nezměkne. Během pečení přeléváme vypečenou šťávou. Asi 20 minut před dokončením odstraníme alobal, teplotu v troubě zvýšíme na 190 - 200 °C a dopečeme dozlatova.
Brambory oloupeme, nakrájíme na kostky a uvaříme v osolené vodě doměkka. Uvařené brambory scedíme, přidáme kmín, na vypečeném sádle osmaženou cibuli a rozšťoucháme.
Zabíjačkové maso podáváme s horkými bramborami, kyselými okurkami a beraními rohy.