Na sádle zpěníme najemno nakrájenou cibuli, zalijeme 2 l vody a do toho rozdrobíme 2 ze střívka stažená jelítka. Přidáme rozdrcené kuličky nového koření a jalovce, 1 lžíci maggi, 1/2 lžičky pepře a 1/4 lžičky muškátového květu. Vše přivedeme k varu.
Poté přidáme 250 g namočených větších krup a vaříme na mírném ohni, dokud kroupy nezměknou. Když máme kroupy měkké, přilijeme ještě 1 l vody, přidáme 350 g na kostičky nakrájené světlé vepřové tlačenky, masox a znova vaříme mírným varem 15 minut.
Po této době do prdelačky přidáme 2 lžíce majoránky, 1/2 lžíce soli, oloupaný a prolisovaný česnek a vaříme ještě 8 minut. Na závěr prdelačku ochutnáme, zda nepotřebuje ještě přisolit. Sůl nesmíte přidat dříve než jsou uvařené kroupy. Polévka má být tmavá, chutnat česnekem a vonět majoránkou.
Zabijačková prdelačka je nejlepší s chlebem.