Vaření.czReceptyZabijačková polévka z jitrnicového a jelítkového prejtu
3 fotografie
Zabijačková polévka z jitrnicového a jelítkového prejtu
Rychle připravená polévka nás snadno přenese na vesnickou zabijačku.
Hodnocení
4.3
/ 5 (28x)
Doba přípravy
20 min
Chutnalo
2x
Ingredience
3 stroužky
česnek
1.5 l
vařící voda
15 dkg
jitrnicový prejt
15 dkg
jelitový prejt
podle chuti
sůl
majoránka
mletý černý pepř
Postup přípravy
Oba prejty nakrájíme na kostičky a vložíme do vroucí vody. Ihned přidáme majoránku, sůl, pepř a utřený česnek. Polévku vaříme, dokud se prejty nerozpustí. Prejty můžeme nahradit jitrnicí a jelitem.
Před koncem varu ochutnáme a podle chuti ještě polévku případně přisolíme a přidáme pepř.
Zabijačková polévka z jitrnicového a jelítkového prejtu nejlépe chutná s čerstvým chlebem.