Pěkně libovou, umytou a osušenou telecí kýtu srolujeme do válečku a kuchyňskou nití si ji přichytíme. Necháme ji přes celou noc naloženou v bílém víně.
Do hrnce s vodou nebo vývarem a vínem z marinády vložíme očištěnou mrkev, celer, cibuli, rozmarýn, bobkový list, hřebíček, 2 lžíce olivového oleje a nakonec i telecí kýtu. Společně vaříme při nízké teplotě zhruba 60 - 90 minut. Měkkou telecí kýtu nevyndáme a necháme ji ve vývaru zcela vychladnout.
Vařená vejce rozmačkáme vidličkou. K rozmačkaným vejcím přidáme odkapaného tuňáka, kapary a ančovičky. Nejlépe mixerem vše promixujeme za pomalého přidávání oleje a vývaru z masa. Musí nám vzniknou hladká krémová omáčka.
Uvařené maso zbavené kuchynské nitě nakrájíme na opravdu slabé plátky a uložíme ozdobně na tác či talíř. Telecí plátky přelijeme připravenou tuňákovou omáčkou a ozdobíme kapary. Tác s masem dáme vychladnout do lednice.
Výborné telecí s tuňákovou omáčkou podáváme jako předkrm i na slavnostní příležitosti. Tuňákovou omáčku můžeme dochutit i pár kapkami octa balsamico.