Recept na opravdu bezva chuťovku vhodnou k pití piva nebo vína.
náplň | |
---|---|
1 stroužek | česnek |
125 g | máslo |
125 g | balkánský sýr |
1 lžička | mletý černý pepř |
2 lžíce | čerstvá pažitka |
těsto | |
1 lžička | sůl |
200 g | máslo |
2 ks | žloutek |
400 g | hladká mouka |
1 lžíce | sušený tymián |
100 g | mandle (mleté) |
Smícháme hladkou mouku, máslo, žloutky, mleté mandle, tymián, sůl a vypracujeme těsto, které vyválíme na placku, poté z něj vykrajujeme různé tvary. Slané pečivo dáme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme asi 10 minut v troubě na 180 °C. Na náplň smícháme balkánský sýr, máslo, prolisovaný česnek, mletý černý pepř a nakrájenou pažitku. Po vychladnutí naplníme vytvořenou náplň, uložíme do chladu a necháme do druhého dne uležet. Slané pečivo podáváme jako výbornou chuťovku k pivu nebo vínu. Je to vážně bomba, na takové slané pohoštění se pije samo.
Top recepty na jednohubky, chlebíčky a slané rolády
Dochází vám inspirace k domácímu pohoštění? Nezoufejte, máme pro vás pár tipů na slané chuťovky, které váš slavnostně prostřený stůl pestře doplní a zmizí z talířů dávno před půlnocí.
autor Moravanda
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena