Nejprve si uděláme kvásek. Do poloviny hrnku dáme mléko. Pravá pizza se dělá ale z vody. V mléce rozmícháme asi 1 - 2 lžičky cukru. Zamícháme a vložíme do mikrovlnky ohřát, až je mléko vlažné, ne horké. Odvážíme si droždí, rozdrobíme a dáme do vlažného mléka. Hrníček pouze uložíme do mikrovlnky a necháme být asi 15minut, dokud nevzejde kvásek.
Do mísy prosejeme hladkou mouku, přidáme olivový olej a špetku soli. Jakmile je kvásek vykynutý, ihned ho přidáme k mouce, lžící trochu promícháme a pak nejlépe rukou vypracujeme ve vláčné těsto. Těsto nakonec posypeme trochou mouky, aby nepopraskalo na povrchu. Hotové těsto by mělo být krásně vláčné a hlavně měkké. Když měkké nebude - nevadí. Ale déle bude pak kynout. Celou misku s těstem zakryjeme utěrkou a necháme vykynout v teplé pokojové teplotě asi 20 - 30 minut. Osobně to dělám rychleji. Do 10 minut mám super nakynuté těsto. Dám nahřát troubu, otevřu troubu a na dvířka položím misku. Je tam teplo a těsto je hned nakynuté. Těsto je vykynuté, když je nafouklé a jde do něj dobře píchnout prst. Je jak peřina.
Hotové vykynuté těsto dáme na pomoučněný vál/linku a pěkně ho natáhneme. Používám váleček, protože těsto stejnoměrně rozválí a pizza je pak tenká a křupavá. Těsto na pizzu přendáme na plech, který předem vyložíme pečícím papírem nebo vymažeme máslem a posypeme hrubou moukou.
Na pomodoro dáme do malého hrnce kapku olivového oleje, k němu pak trochu rajského protlaku a svaříme. Nakonec přidáme půl stroužku prolisovaného česneku. Pokud nechceme dělat protlak, stačí, když použijeme kečup. Protlakem potřeme těsto na plechu. Troubu rozehřejeme na 200 °C, pokud ji nemám nahřátou z kynutí.
Na pizzu naskládáme nejdříve šunku, pak salámy, žampiony, kukuřici a nakonec strouhaný sýr. Na jeden plech orientačně potřebujeme 20 dkg šunky, 150 g sýra na strouhání. Pizzu posypeme pizza kořením. Připravenou pizzu vložíme do vyhřáté trouby a pečeme 14 - 16 minut, dokud nejsou kraje pěkně opečené.
Hotovou pizzu ihned podáváme.