Plátky vepřového si rozklepeme, okraje plátků spojíme k sobě, osolíme a opepříme. Plát masa potřeme pikantní hořčicí.
Sýry nastrouháme a promícháme. Kapii necháme okapat a nakrájíme na proužky.
Na plát masa poklademe na střídačku slaninu se šunkou. Poklademe kapií a posypeme nastrouhaný sýrem. Množství surovin si upravíme podle velikosti masa. Roládku zamotáme a spíchneme párátky nebo obmotáme nití.
Na pánvi rozehřejeme olej a vepřovou roládu zprudka ze všech stran osmahneme. Podlijeme slabým vývarem, přikryjeme pokličkou a dusíme doměkka. Pak odkryjeme a šťávu necháme vyrestovat.
Z vepřové rolády, kterou jsme nechali trochu vychladnout, odstraníme nit a nakrájíme na plátky. Vepřové roládky s kapií podáváme s bramborovou kaší nebo s chlebem (i zastudena).