Vepřové maso očistíme a nakrájíme na větší kostky. Oloupanou šalotku a jarní cibulku nakrájíme na kolečka. Chilli papričky a sloupnutý česnek jemně usekáme. Zázvor oloupeme a nastrouháme na jemné plátky.
Kostky masa osolíme, opepříme a zprudka ze všech stran opečeme na oleji. Pak maso přendáme do pekáčku. K výpeku přidáme máslo, na kterém necháme zesklovatět šalotku, česnek, papričky, zázvor a jarní cibulku. Směs přelijeme na maso, ochutíme kardamonem, koriandrem a kořenící směsí garam masala. Vše řádně promícháme, podlijeme malým množstvím vývaru a zakryté dusíme v troubě při 180 °C doměkka. Nakonec vepřové v pikantní omáčce zjemníme kokosovým mlékem, necháme krátce přejít varem a podle chuti přisolíme a připepříme.
Vepřové kousky s jemně pikantní omáčkou na indický způsob podáváme s rýží.