Maso, připravené podle čínské kuchyně, podáváme většinou s rýží, čínskými nudlemi, ale velmi chutné je i s těstovinami.
1 ks | paprika |
1 lžíce | ocet |
1 lžička | solamyl |
1 ks | cibule |
2 lžíce | voda |
0.4 ks | cuketa |
2 ks | mrkev |
2 lžičky | cukr krupice |
2 lžičky | kari koření |
1 lžíce | sójová omáčka |
300-400 g | libová vepřová plec |
podle chuti | |
---|---|
sůl | |
mletý pepř | |
podle potřeby | |
olej na smažení |
Vepřové maso nakrájíme na slabé nudličky a promícháme se lžičkou solamylu. Cuketu rozkrájíme na kostičky, očištěnou mrkev na půlměsíčky, oloupanou cibuli na proužky. Papriku zbavíme jádřince a nakrájíme na malé kousky. Vepřové maso zprudka osmažíme na rozpáleném oleji, posypeme kari kořením a opepříme. Na jiné pánvi, také zprudka osmažíme zeleninu. Nesmažíme dlouho, měla by zůstat křupavá na skus. Usmažené maso se zeleninou promícháme. V hrnečku zamícháme lžíci octa, 2 lžičky cukru, lžíci sójové omáčky a 2 lžíce vody. Směs přilijeme k masu se zeleninou, chvíli mícháme a prohříváme. Podle chuti přisolíme. Vepřové kari s cuketou výborně chutná s těstovinami, ale podáváme i s rýží.
Videorecept: Milujete asijskou kuchyni? Smažená rýže inspirovaná Thajskem vás nezklame
Máme pro vás skutečnou bombu - smaženou rýži s kuřecím masem, zeleninou a vejci na thajský způsob. Recept je jednoduchý a výsledný pokrm chuťově vyvážený a zároveň příjemně pikantní. Doporučujeme vyzkoušet!
Fantastická asijská chuťovka: Gyoza knedlíčky krok za krokem
Vyzkoušejte recept na parádní knedlíčky gyoza. Máme pro vás tentokrát jejich veganskou verzi - s veganským mletým masem a omáčkou, naučíme vás je krok za krokem.
autor Dana
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena