K přípravě vepřových drobů jako guláše použijeme nejlépe tlakový hrnec.
Na uvedeném množství sádla orestujeme na kostičky nakrájenou slaninu a necháme vyškvařit. Pak přidáme půl kila drobně nakrájené
cibule a smažíme do slabě růžova. Stáhneme z ohně, přidáme lžíci mleté sladké papriky, půl lžičky mleté pálivé papriky a dobře promícháme společně s cibulí. Paprika se nám rozpustí v tuku, nesmíme ji spálit, protože by zhořkla.
Do základu přidáme lžíci rajského protlaku, lžičku drceného kmínu a mletý pepř. Zpět na ohni přidáme omyté a na kostičky nakrájené vepřové srdce, opečeme a zalijeme 3 dl vody. Tlakový hrnec uzavřeme a asi 1/2 hodiny dusíme. Je-li srdce měkké, přidáme nakrájené ledvinky a játra, asi 2 stroužky drceného česneku a v tlakovém hrnci dusíme ještě další 1/4 hodiny. Jsou-li vnitřnosti měkké, přidáme 2 lžíce polotmavé jíšky, osolíme podle chuti a provaříme asi 10 minut.
Vepřové droby jako guláš podáváme s chlebem nebo rýží.
Pokud někdo některé vnitřnosti nejí, uvaříme guláš pouze z oblíbených.