Vepřové maso bez kosti dobře opláchneme. Nakrájíme maso na silnější plátky a naklepeme je.
Porce masa dobře okořeníme, vložíme do kastrolku nebo do misky a zakapeme olivovým olejem. Necháme uležet v chladu do druhého dne.
Syrové brambory si oloupeme a nakrájíme na silnější plátky.
V pečícím hrnci si nahřejeme asi lžíci olivového oleje. Na ohřátý olej vyložíme dvě vrstvy brambor (osolíme je, okořeníme), na ně rozložíme vrstvu cibule pokrájené na silnější proužky.
Na cibuli položíme porce naloženého masa a posypeme je v prstech rozemnutým tymiánem.
Poslední vrstvou budou opět plátky brambor.
Nakonec rozetřeme na brambory kysanou smetanu a vše zalijeme smetanou na vaření.
Přikryjeme poklicí a necháme hodinu péci. Neotáčíme, neotevíráme. Za hodinu by mělo být i maso měkké.
Podáváme doplněné zeleninou a omáčkami podle chuti.