Vepřové maso nakrájíme na nudličky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na jemno.
Jemně nakrájenou cibuli osmažíme dotmava a přidáme vepřové nudličky, osolíme, opepříme, přidáme špetku kmínu a spolu dobře orestujeme, dokud maso nepustí vlastní šťávu. Maso lehce podlijeme a dusíme pod pokličkou doměkka.
Měkké nudličky vyjmeme, základ dolijeme podle potřeby vodou. Přidáme 1/2 kostky masoxu, zahustíme hladkou moukou a necháme provařit. Šťávu scedíme do jiného kastrolu, přidáme mraženou zeleninu a znovu provaříme a dochutíme solí, pepřem, vegetou a vložíme vepřové nudličky, necháme projít varem a odstavíme.
Vepřové nudličky na zelenině s chutnou šťávou servírujeme s dušenou kari rýží, vařenými brambory a popřípadě s těstovinou. Pokrm můžeme obohatit kyselou okurkou nebo jakýmkoliv zeleninovým salátem.