Vyzkoušejte recept na rychlou přípravu vepřových kotletek s jemně pikantní omáčkou a jablečným ciderem.
1-2 stroužky | česnek |
1 lžíce | olej |
100 ml | vývar |
2 lžíce | máslo |
0.3 ks | paprika červená |
1 ks | naťová cibulka |
0.5 lžičky | dijonská hořčice |
1 lžička | čerstvý rozmarýn |
4 plátky | vepřová kotleta bez kosti |
100 ml | jablečný cider |
podle chuti | |
---|---|
sůl | |
worcestrová omáčka | |
mletý černý pepř | |
chilli vločky |
Vepřové kotletky bez kosti vysoké asi 1,5 - 2 cm očistíme, osolíme a opepříme. Oloupané stroužky česneku prolisujeme a lístečky rozmarýnu jemně nasekáme. Očištěnou červenou papriku nakrájíme na drobné kostičky a naťovou cibulku nasekáme na drobná kolečka. Na horkém oleji se lžící másla opečeme plátky masa z obou stran dozlatova a přendáme je na mísu. Na výpeku při střední teplotě zvolna osmahneme prolisovaný česnek (nesmí se připálit, jinak by zhořkl) a přilijeme 2 - 3 lžíce jablečného cideru. Jakmile se tekutina odpaří, přidáme rozmarýn, chilli vločky, dijonskou hořčici a nakrájenou papriku. Vše za stálého míchání krátce osmahneme, podlijeme vývarem a zbývajícím jablečným ciderem a necháme zredukovat na polovinu. Poté omáčku osolíme, opepříme, ochutíme worchestrem, zjemníme máslem, vmícháme naťovou cibulku a vložíme plátky masa. Plátky masa ve šťávě asi 1 - 2 minuty prohřejeme, ale nevaříme. Vepřové minutkové kotletky rozdělíme na porce, přelijeme šťávou a podáváme s jasmínovou rýží.
Pečeme vepřové maso: Nejlepší recepty našich babiček
Inspirujte se recepty z vepřového masa, které jsou sice časově náročnější, ale za ten výsledek stojí. Kdy jindy než o víkendu se vrhnout na vepřovou pečeni nebo pomalu pečené koleno.
Recept na pečené vepřové maso se zelím krok za krokem
Máte rádi vepřové? A se zelím? Pak právě tento recept přijde vhod. Pečené vepřové na zelí a slanině nemá chybu!
autor Jarka Petrová
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena