Vyzkoušejte recept na vepřovou pečeni s chutí česneku a slaniny. Pokrm příjemně doplňuje příloha z růžičkové kapusty.
4 stroužky | česnek |
2 ks | cibule |
100 g | anglická slanina |
500 g | růžičková kapusta |
800 g | vepřová pečeně s kostí |
podle chuti | |
---|---|
sůl | |
mletý kmín | |
mletý černý pepř | |
podle potřeby | |
vývar | |
sádlo |
Vepřovou pečínku očistíme, osolíme a opepříme. Slaninu, cibuli a česnek nakrájíme nadrobno. Růžičkovou kapustu očistíme od povadlých lístků a ztvrdlých košťálů. Kapustičky vložíme do vroucí osolené a okmínované vody a zvolna vaříme asi 10 - 15 minut. Poté kapustičky ihned scedíme, zchladíme studenou vodou a necháme okapat. Na sádle opečeme maso ze všech stran dozlatova. Pak pečínku přendáme do pekáče a na výpeku orestujeme cibuli, česnek a slaninu dorůžova. Orestovanou směs přidáme k masu, vše dochutíme mletým kmínem a podlijeme vývarem. Vepřovou pečínku přikryjeme a pečeme při 180 °C za občasného podlévání vývarem doměkka. Měkké maso vykostíme, nakrájíme na plátky a uchováme na teple. Uvařené kapustičky vložíme do výpeku a krátce prohřejeme, ale nevaříme. Kapustičky mají zůstat pevné, nikoliv rozvařené. Vepřovou pečínku rozdělíme na porce, obložíme kapustičkami se sosem a podáváme s vařeným bramborem.
Naučte se vařit s málem: Růžičková kapusta je vděčnou surovinou
Kapustičky jsou plné chuti a dokáží příjemně ozvláštnit zimní jídelníček. Dají se zapékat, smažit, připravit jako příloha s jinou zeleninou a doplnit jimi teplé saláty. Jen je třeba dát si pozor na rozvaření, tím ztratí barvu i chuť. Vyzkoušejte 7 receptů, díky kterým si je zamilujete.
autor Jarka Petrová
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena