Vepřová játra omyjeme, osušíme a pokrájíme na plátky, které v rozpáleném oleji zprudka opečeme z obou stran - asi 2 až 3 minuty. Opečená játra vybereme na talíř, zabalíme do alobalu a udržujeme v teple, dokud nepřipravíme ostatní.
Jablko neoloupeme, omyjeme, osušíme, zbavíme stopky a jádřince a pokrájíme na plátky o tloušťce asi 3 - 4 mm. Z jablek doporučuji pevnější šťavnatou odrůdu se žlutou sladkou dužinou Jonagold. Cibuli očistíme a pokrájíme na stejně silné kroužky jako jablka.
Ve výpeku zkaramelizujeme 1 lžíci cukru krystal, do zkaramelizovaného cukru přidáme plátky jablek a kroužky cibule a necháme zkaramelizovat. Na talíř naložíme horká játra a až nyní osolíme a okořeníme čerstvě mletým černým pepřem. Játra obložíme zkaramelizovaným jablkem a cibulí.
Vepřová játra přírodně se zkaramelizovaným jablkem a cibulí podáváme s čerstvě upečeným domácím chlebem anebo čerstvým domácím pečivem. Jde o velmi chutnou a jednoduchou rychlovku z vepřových jater, kterou příjemně překvapíme rodinu, ale i nečekanou návštěvu.