Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Játra omyjeme a nakrájíme na nudličky. V hrnci si uvaříme 2 vejce natvrdo, oloupeme a nakrájíme kostičky. Pět nakládaných okurek nakrájíme na malé kostičky.
Nakrájenou cibuli osmahneme v hluboké pánvi na oleji dorůžova, potom přihodíme nakrájená vepřová játra a společně dusíme. Když je směs takto podušená, zalijeme asi 1,5 dl láku z okurek, 3 dl vody, 3 kostky masoxu, přisypeme lžičku kmínu a necháme asi 15 minut povařit.
V misce si rozmícháme 2 plnější polévkové lžíce bramborového škrobu s troškou vody. Tuto směs přilijeme k játrům, důkladně a rychle promícháme, aby nám škrob nenadělal v omáčce hrudky. Vše společně 5 minut povaříme. Hotovou omáčku doděláme přisypáním nakrájených okurek, na kostičky nakrájených vajec a trochy pepře.
Vepřová játra po znojemsku podáváme s rýží.