Chuťově zajímavá omáčka k vepřovým plátkům. Recept na výborný hlavní chod, který připravíme během chvíle.
Hodnocení
4.0
/ 5 (74x)
Doba přípravy
45 min
Chutnalo
1x
Ingredience
200 ml
smetana
150 ml
bílé suché víno
2 lžíce
ostrá hořčice
4 ks
vepřový plátek
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
podle potřeby
hladká mouka
Postup přípravy
Vepřové plátky (kotleta nebo krkovice) osolíme, opepříme a obalíme v mouce.
Maso opečeme z obou stran na oleji a podlijeme vínem. Přikryjeme a dusíme doměkka. Měkké maso vybereme a přikryjeme alobalem, aby drželo teplotu.
Do výpeku přidáme hořčici a smetanu promíchanou s moukou. Vaříme asi 10 minut, přecedíme a dochutíme solí a pepřem.
Vepřové plátky uložíme na talíř, přelijeme hořčicovou omáčkou a podáváme s oblíbenou přílohou.