100 g | slanina | |
4 ks | vejce | |
1 hrst | strouhanka | |
1 snítka | petrželka | |
0.5 l | mléko | |
4 ks | rohlík | |
500 g | uzené maso | |
1 hrst | mladé kopřivy | |
podle chuti | ||
---|---|---|
sůl | ||
nové koření | ||
muškátový květ | ||
mletý černý pepř | ||
podle potřeby | ||
2 lžíce | máslo na vymazání formy |
Uzené maso uvaříme, necháme vychladnout a naporcujeme na kostičky. Rohlíky nakrájíme na kostičky. Vejce rozšleháme v mléce, přidáme nakrájené maso a rohlíky. Mírně osolíme, opepříme, ochutíme utlučeným novým kořením a muškátovým květem. Kopřivy spaříme vařící vodou, spolu s petrželkou nadrobno nasekáme a přidáme do nádivky. Vše důkladně promícháme. Pokud je nádivka ještě řídká, přidáme strouhanku. V opačném případě svlažíme mlékem. Pekáček vymastíme máslem, na dno rozložíme plátky slaniny a na ně narovnáme nádivku. Slaninu můžeme rozložit i na povrch. Velikonoční nádivku z uzenin pečeme asi 40 minut ve vyhřáté troubě.
5 nejlepších receptů na velikonoční nádivku: Kterou letos upečete?
Hledáte opravdu dobrý recept na velikonoční nádivku? Ať už je kopřivová, špenátová, s medvědím česnekem, s uzeninou či bez - tyhle recepty jsou podle našich čtenářů nejchutnější. A která vede? Samozřejmě ta od babičky.
Jak mít hezké Velikonoce i v době karantény?
Kvůli probíhající pandemii koronaviru budou Velikonoce letos určitě trochu jiné než obvykle. Pokud jste zvyklí jezdit o velikonočních svátcích po návštěvách, letos musíte kvůli vládním nařízením počítat s tím, že je všichni strávíme doma a pouze v kruhu nejbližší rodiny. Ale proč se toho bát?
Autor:Vendulqa
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena