Z kvasnic a trošky vlažného mléka uděláme kvásek. Do mísy dáme mouku, cukr, majolku, olej, mléko a vykynulý kvásek. Osolíme a přidáme trošinku kmínu.
Zaděláme těsto a necháme ho pod navlhčenou utěrkou krátce kynout. Těsto kyne docela rychle. Já ho nechala asi půl hodiny.
Z těsta vytvarujeme dvě veky a dáme na plech na pečící papír. Necháme ještě asi čtvrt hodiny kynout. Hodně záleží na kvalitě kvasnic a teplotě v místnosti. To si musí každý vychytat sám. Veky před vložením do trouby pomašlujeme rozšlehaným vejcem a dáme péci. Veky z majolkového těsta pečeme přibližně na 200 °C 15 - 20 minut.
Já jsem tyto veky zkoušela péct poprvé, proto mi v troubě popraskaly, ale vám se jistě podaří hezčí. Na chuti jim to ale vůbec neubralo, jsou opravdu super.